Boikot Barangan Yahudi

December 1, 2007 at 7:59 am | Posted in Uncategorized | 21 Comments
Tags: ,

Assalamualaikum,

Boycott Yahudi

Boikot barangan Yahudi!
Syeikh al-Azhar, Mufti Mesir, Mufti Pakistan, Mufti Arab Saudi, Persatuan Ulama Pakistan, Dr Yusof al-Qaradhawi, dan majoriti ulama’ dari seluruh dunia memfatwakan wajib bagi seluruh umat Islam memboikot barangan Israel, menjalinkan hubungan dagang dengan mereka, dan juga memberikan apa-apa bekalan kepada mereka. Fatwa ini dikeluarkan setelah mengambil kira kekejaman yang telah mereka lakukan terhadap umat Islam. Para ulama’ ini juga telah menyeru agar kita semua memboikot barangan Amerika yang merupakan sekutu utama yang sering menyalurkan bantuan kepada Israel terutamanya dalam aspek persenjataan.

Dr Yusuf al-Qaradhawi telah mengatakan, “Satu riyal (ringgit) yang digunakan untuk membeli barangan Amerika adalah bersamaan dengan sebutir peluru yang akan digunakan oleh tentera-tentera Zionis untuk membunuh anak-anak kecil di Palestin.”

Senarai barangan boikot akan dimasukkan kemudian.

Wassalam.

About these ads

21 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Aik, lamanya menanti…
    Bilanya nak letakkan senarai tu???

  2. Maaf,
    Sabarlah, kalau ada kesempatan, InsyaAllah petang nanti blog ini akan dikemaskini. Almaklumlah, sibuk dengan pelbagai aktiviti…=)
    Doakanlah semoga Allah akan sentiasa memberi ana kelapangan untuk mengemaskini halaman ini…

    Wassalam.

  3. ana dh de senarai nyer….

  4. salam…tolong hantar kepada saya senarai syarikat serta logo yahudi kerana saya nak edarkan……..

  5. tolong letakkan lebih banyak senaraibarangan boikot israel untuk perhatian umat islam semua.

  6. Makanan

    Syarikat Tasty Foods
    Produk: Makanan Ringan
    Jenama: Samba, Fun, Lays… dan sebagainya.

    Syarikat Heinz
    Produk: Puri Tomato, Ketchup, Sos Cili & Tomato… dan sebagainya.

    Syarikat Lambert
    Produk: Gula-gula
    Jenama: Chiclets, Adams, Clorets, Snack, Halls… dan sebagainya.

    Syarikat Hosstess
    Produk: Makanan Ringan & Kek
    Jenama: Twinkess, Hos Hos, Cup Cake… dan sebagainya.

    Syarikat Cadbury
    Produk: Coklat, Gula-gula, makanan ringan… dan sebagainya.

    Syarikat Coca-cola
    Produk: Minuman bergas
    Jenama: Coca-cola, Fanta, Sprite, Pepsi, 7-up, Mountain Dew, Miranda… dan sebagainya.

    Syarikat Hadaiq California

    Syarikat Rocky
    Produk: Basbuosah, Jeli Om-Ali… dan sebagainya.

    Syarikat Perrier-Vittel
    Produk: Air Galian Barakah… dan sebagainya

    Syarikat Nestle
    Produk: Makanan Ringan, Minuman, Campuran Masakan
    Jenama: Kit-kat, Perrier, Nescafe, Maggie, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffe Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (makanan haiwan-kucing), Croose & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, ButterFinger, MilkyBar, Frutips… dan sebagainya.

    Syarikat Americana
    Produk: Burger, Sausage, Ayam… dan sebagainya.

    Minyak Sayuran Rawabi, Fern

    Makaroni Columbus, Hayo

    Chipsy

    Delta

    ——————————————————————————–

    Super Market

    Sainsburry

    Heiz

    Edge

    Tesco

    ——————————————————————————–

    Kedai Makan/Restoran

    McDonalds

    Tikka

    Kentucky Fried Chicken (KFC)

    Kantis

    Arby’s

    Pizza Hut

    Chicken Tikka

    Paradise

    McBurger

    ——————————————————————————–

    Alat Pencuci dan Kecantikan

    Syarikat Procter & Gamble
    Produk: Kesihatan, Syampu, Sabun
    Jenama: Head & Shoulders, Pert Plus, Pantene, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, Close Up, Colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean… dan sebagainya.

    Syarikat Palmolive
    Produk: Pencuci dan Sabun
    Jenama: Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy… dan sebagainya.

    Syarikat Johnson & Johnson
    Produk: Kesihatan dan Penjagaan Diri

    Syarikat Johnson
    Produk: Pewangi dan Ubat Nyah Serangga
    Jenama: Raid, Glade… dan sebaginya.

    Syarikat Revlon Make-up

    Syarikat East In Sambel

    Syarikat Beverly Hills

    Syarikat Sitreen

    ——————————————————————————–

    Bahan Tenaga

    Bateri Kenderaan Milestone

    Bateri Kenderaan Powder

    Bateri Kecil Energyzer, Duracell, Eveready… dan sebagainya.

    ——————————————————————————–

    Alatan Sukan

    Nike

    Universal

    Power

    Paramount

    Youngers

    ——————————————————————————–

    Pakaian

    Jean’s Basic

    Kelvin Klein

    Levi’s

    Basic

    Ralph Lauren

    ——————————————————————————–

    Alatan Pejabat

    Syarikat Delta Egypt

    Parker Schiffer

    Pen Schiffer

    Higher

    ——————————————————————————–

    Alatan Komunikasi dan Teknologi Maklumat

    Mac

    IBM

    Intel

    Uracel

    Nokia

    Motorola

    Digital

    ——————————————————————————–

  7. Assalamualaikum
    Sila kemukakan senarai barangan yang perlu di boikot…

  8. nak tgk senarai barangan tu, bukan blog ana…. http://www.azriazuar.blogspot.com
    wassalam

  9. microsoft windows xp kite kena ubah pakai linux

  10. cek link nih
    http://dajjal.wordpress.com/

  11. dan ni
    http://cybertech.cbn.net.id/cbprtl/cybertech/detail.aspx?x=Linux+Center&y=cybertech|0|0|8|298

  12. nak tgk senarai barangan tu, bukan blog ana…. http://www.azriazuar.blogspot.com
    wassalam….

  13. salam semua…
    kat sini nak clearkn ckt pasal fahaman sesiapa yang tak faham pasal boikot..
    especially boikot rstoran yg sekutu yahudi
    mmg rmai org melayu yang krja kat sana
    dan kalau kte boikot,mereka hlang pndapatn..
    so,ape yang blh kte lakukan sbgai umat islam,jagn la biarkan duet kite prgi ke mcd or kfc n len2 lg
    bak kte ustazah kite “biaq p la org non muslim nk p kfc,aslkn bkn duet kte yg d salurkan kt sne”
    ^_^

  14. mcmana nak boikot sedangkan chip komputer yg kita pakai sekarang ni pun guna chip intel yg kilang proses utamanya adalah di israel..!?

  15. bak kate ustz kat rncangan al-kuliyyah smalam, mende yg dah ade x kan kite nak buang.just use it.cam chip intel tu.mende dah ade,kite trus je la guna.dont have to change it unless kalo nak beli yg baru, beli la yg len..

  16. Barangan Yang Perlu Diboikot
    1. Dutch Lady – Susu
    2. Ferrero Roche – Coklat
    3. Wall’s – Ais Krim
    4. Ing -Insurans
    5. Planta -Magerin
    6. Lady’s Choice -Magerin
    7. Lipton -Teh
    8. Shell -Minyak
    9. Knorr -Perisa Makanan
    10. Dove -Mandian
    11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
    12. Radiant -Deodorant
    13. Rexona -Deodoran
    14. Ponds -Produk Kecantikan
    15. Kieldsens -Coklat
    16. Slimfast -Produk Pelangsing
    17. Lego -Kismis
    18. Philips -Barangan Elektrik
    19. Duyvis -Makanan Ringan
    20. Gouda -Keju
    21. Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
    22. Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
    23. Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
    24. Labello -Lip Balm
    25. Pickwick -Teh
    26. Venz -Mentega Coklat
    27. Kinder Bueno -Coklat
    28. Unilever -Syarikat
    29. Nokia-hp
    30. Ibm-pc
    31. Sunsilk -Shampoo
    32. Fair & Lovely -Produk Kecantikan
    33. Lux -Mandian
    34. Vaseline -Lip Balm
    35. Cif -Pencuci Lantai
    36. Surf -Pencuci Kain
    37. Wishbone -Pencuci Kain
    38. Doriana – Keju Krim
    39. Bertolli -Minyak Masak
    40. Clear -Shampoo
    41. Breeze -Pencuci Kain
    42. Sun -Pencuci Kain
    43. Motorola-hp
    45. intel-pc
    Breeze – Knorr – Clear – Ladys Choice – Dove – Lipton – Walls – Lux – Ponds – Rexona –
    Sunsilk – Ben & Jerry’s – Fair and Lovely

  17. Assalamualaikum…

    sy cukup setuju dgn topic ni, selemah2 iman, ini sahaja jalan yang boleh kita lakukan untuk menhalang daripada yahudi yang di laknat Allah ini,bermaharajalela didunia ni .

  18. ana ada terbaca tentang banyak produk yang kita harus boikot dari israel.. tapi dalam banyak-banyak barangan tersebut ada yang kita tercicir untuk letak dan ianya amat digemari oleh kebanyakan rakyat malaysia khususnya masyarakat melayu islam….

    Kenapa kita tak BOIKOT sekali website FACEBOOK dan MYSPACE ???? Ibu dan Bapa kepada Founder website FACEBOOK iaitu Mark Zuckerberg adalah keturunan YAHUDI dan MYSPACE telah dibeli oleh Google yang juga hakmilik orang YAHUDI…. tapi masih ramai rakyat malaysia dan syarikat korporat yang mengagung agungkan website ini……

    Ana mempelawa semua individu untuk join website yang baru dan dihasilkan oleh anak tempatan malaysia di http://www.iuneety.com
    Sokong dan support lah hasil karya anak tempatan….

  19. knape rmai orang ambil mudah pekara nie . . ? ? ? ? ?

  20. dunia dunia ..sedangkan kurma pun israel boleh export ke negara malaysia mengunakan dengan nama inikan brangan nya..Bercetak jenama “Jordan River” itu sebenarnya bukan dari Jordan tetapi dihasilkan dari negara Israel ..dan diimport serta dikotakkan di Singapura tapi di edarkan di Malaysia .Ia ditanam di satu kawasan luas di bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan Palestin. Ia dipunyai oleh seorang Yahudi yang kaya…dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung orang-orang Yahudi. Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura.

    Para Muslimin sekalian diharap jangan membeli kurma jenis ini..kasihanlah terhadap rakyat Palestin yang hari-hari ditindas dan dibunuh kejam oleh rejim Yahudi ini.

    Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun,walaupun dari segi ekonomi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. | The Pool Theme.
Entries and comments feeds.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: